JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.
PONIEDZIAŁEK 15.06.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: bulion z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i białym serem lub dżemem, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 16.06.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, buraczki, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto szpinakowe /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
ŚRODA 17.06.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: truskawki
OBIAD: zupa z fasolki /mąka pszenna, śmietana/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron świdry /mąka pszenne/ z białym serem, masłem i cukrem, surówka z marchewki, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 18.06.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: kapuśniak z ziemniakami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną
PIĄTEK 19.06.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z białego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewką /jogurt naturalny/, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: zupa kalafiorowa z makronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkami, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana