Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 10.02.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa grochowa /mąka pszenna, masło/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą, kompot owocowy
PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, chrupki kukurydziane, mandarynka, herbata z cytryną
WTOREK 11.02.2020
ŚNIADANIE: płatki miodowo - orzechowe z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli /jogurt naturalny/, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, fasolka z wody z bułką tartą /mąka pszenna, masło/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
ŚRODA 12.02.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, sałata, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z kiełbasą i ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem, masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, herbata z cytryną
CZWARTEK 13.02.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pełnoziarnista pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, ziemniaki z masłem, schab pieczony w sosie /mąka pszenna, śmietana/, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkami, jogurt naturalny, herbata z cytryną
PIĄTEK 14.02.2020
ŚNIADANIE: mleko, bułka grahamka z masłem, jajecznica na maśle, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, kotlet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, kakao z mlekiem, mandarynka, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana