JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.
PONIEDZIAŁEK 7.09.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: śliwka
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z ogórka kiszonego, kompot
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i białym serem lub dżemem, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 8.09.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, buraczki, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
ŚRODA 9.09.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa z fasolki /mąka pszenna, śmietana/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska z sosem pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, wafle ryżowe, nektarynka, herbata z cytryną
CZWARTEK 10.09.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną
PIĄTEK 11.09.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z białego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewką /jogurt naturalny/, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: zupa kalafiorowa z makronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkami, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana