15 kwiecień 2021

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.

PONIEDZIAŁEK 21.12..2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i białym serem, gruszka, herbata z cytryną

WTOREK 22.12.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa krem z porów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, buraczki, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

ŚRODA 23.12.2020

ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno – żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, pomidor, ketchup, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska z sosem pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: serek śmietankowy /jogurt naturalny/, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, jabłko, herbata z cytryną