15 kwiecień 2021

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 25.01.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

WTOREK 26.01.2021

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym /mąka pszenna, jajko, śmietana/, kasza jęczmienna, mizeria ze śmietaną, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i białym serem /jogurt naturalny/, jabłko, herbata z cytryną

ŚRODA 27.01.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, pomidor, ketchup, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 28.01.2021

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pełnoziarnista pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: melon

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, biszkopty /mąka pszenna, jajko/ herbata z cytryną

PIĄTEK 29.01 .2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto dyniowe /mąka pszenna, jajko, masło/, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana