JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
ŚRODA 1.09.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna, śmietana/ na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, jabłko, herbata z cytryną
CZWARTEK 2.09.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza Kuskus /mąka pszenna Durum/, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy
PODWIECZOREK: koktajl owocowy /jogurt naturalny, kefir/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 3.09.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z Makreli wędzonej, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i jajkiem na wywarze jarzynowym, makaron świdry /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem i kiełbasą drobiową, pomidor, śliwka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana