JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.
PONIEDZIAŁEK 20.12..2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa krem z porów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
WTOREK 21.12.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i białym serem, gruszka, herbata z cytryną
ŚRODA 22.12.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: borówka amerykańska
OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: szarlotka /mąka pszenna, jajko, masło/, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 23.12.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, jęczmienna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa pomidorowa /mąka pszenna/ z makaronem i śmietaną na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie śmietanowo - chrzanowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: serek biały na słodko /jogurt naturalny/, wafle ryżowe, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.
PONIEDZIAŁEK 27.12.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ na wywarze jarzynowym, filet z indyka w sosie serowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
WTOREK 28.12.2021
ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa kalafiorowa z makronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
ŚRODA 29.12.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny /mąka pszenna/ pieczony w sosie śmietanowo - serowym, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy
PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, jajko, mleko/, mleko, jabłko, herbata z cytryną
CZWARTEK 30.12.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, wafle ryżowe, herbata z cytryną
PIĄTEK 31.12.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, makaron z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, szynka drobiowa, pomidor, jabłko,kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana