30 maj 2022
Drukuj
Kategoria: jadłospis
Odsłony: 484

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 30.05.2022

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe/mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /jogurt naturalny/, gruszka, herbata z cytryną

WTOREK 31.05.2022

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, jajko, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy

PODWIECZOREK: racuchy /mleko, mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, jabłko, herbata z cytryną

ŚRODA 1.06.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, pomidor, ketchup, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: lody śmietankowe /mleko/, sorbet /dieta b/laktozy/

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, ser biały/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka pszenna z masłem i kiełbasą drobiową, papryka, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 2.06.2022

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: galaretka owocowa, jogurt naturalny, wafle ryżowe, herbata z cytryną

PIĄTEK 3.06.2022

ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy

OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: murzynek /mąka pszenna, masło, jajko/, mandarynka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana