JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 23.01.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana -mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem i jogurtem naturalnym /mleko/, mandarynka, herbata z cytryną
WTOREK 24.01.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasta z Makreli, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan, woda niegazowana /wycieczka/
OBIAD: zupa koperkowa z ryżem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza gryczana, sałata ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
ŚRODA 25.01.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, pomidor, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 26.01.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, pulpety w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana /mleko//, ziemniaki, buraczki , kompot
PODWIECZOREK: koktajl owocowy / kefir, śmietana/mleko//, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 27.01.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: kalarepa, marchewka
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto kakaowe /mąka pszenna, jajko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana