01 wrzesień 2023
Drukuj
Kategoria: jadłospis
Odsłony: 160

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PIĄTEK 1.09.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA jabłko

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, mleko, jajko/ z białym serem /mleko/ i cukrem lub jabłkiem /dieta bez laktozy/, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, rzodkiewka, nektarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana