09 lipiec 2020

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 1.06.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa z fileta, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ryż, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy

PODWIECZOREK: serek śmietankowy /jogurt naturalny/, chrupki kukurydziane, jabłko, herbata z cytryną

WTOREK 2.06.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa zacierkowa z ziemniakami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy /mąka pszenna, śmietana/, kasza kuskus /mąka pszenna durum/, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy

PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, jabłko, herbata z cytryną

ŚRODA 3.06.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, bitki wieprzowe w sosie /mąka pszenna, śmietana/,ziemniaki z masłem, surówka z marchwi z chrzanem, kompot

PODWIECZOREK: naleśniki /mąka pszenna, mleko, jajko/ z białym serem lub jabłkiem /dieta bez mleczna/ i z cukrem pudrem, winogrono, herbata z cytryną

 

CZWARTEK 4.06.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki tarczyński, ketchup, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa jarzynowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, ziemniaki z masłem, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, kalafior z wody z bułką tartą /mąka pszenna/, kompot

PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/ lub kisiel (dieta bez mleczna), wafle ryżowe, gruszka herbata z cytryną

PIĄTEK 5.06.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajecznica na maśle, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek zielony

OBIAD: zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK: biszkopt czekoladowy /mąka pszenna, jajko/z cukrem pudrem, jogurt naturalny, jabłko, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana