- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 1
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.
PONIEDZIAŁEK 11.01.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, kotlet pożarski /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i białym serem, gruszka, herbata z cytryną
WTOREK 12.01.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
ŚRODA 13.01.2021
ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno – żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, pomidor, ketchup, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska z sosem pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: serek śmietankowy /jogurt naturalny/, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, jabłko, herbata z cytryną
CZWARTEK 14.01.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z kurczakiem, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
PIĄTEK 15.01.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek zielony, kalarepa
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 1
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 4.01.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem lub dżemem (dieta bez nabiału), gruszka, herbata z cytryną
WTOREK 5.01.2020
ŚNIADANIE: płatki miodowo - orzechowe z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z indyka w sosie śmietanowo – serowym /mąka pszenna/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, wafle ryżowe, herbata z cytryną
CZWARTEK 7.01.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i kiełbasą na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
PIĄTEK 8.01 .2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy
OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko, masło/, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 177
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 21.09.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: serek śmietankowy /jogurt naturalny/, biszkopt /mąka pszenna, jajko/, nektarynka, herbata z cytryną
WTOREK 22.09.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
ŚRODA 23.09.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z kapustą i kiełbasą, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, pomidor, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 24.09.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane miodowe z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną , kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z ogórka kiszonego, kompot
PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, wafle ryżowe, herbata z cytryną
PIĄTEK 25.09.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek zielony, pomidor koktajlowy
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: bułka cynamonowa /mąka pszenna, jajko/ z masłem i dżemem, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 167
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 14.09.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, herbata z cytryną
WTOREK 15.09.2020
ŚNIADANIE: płatki miodowo - orzechowe z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli /jogurt naturalny/, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka w sosie śmietanowo – serowym /mąka pszenna/
, ziemniaki z masłem, surówka z dyni i jabłka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka/mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i z miodem lub dżemem, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
ŚRODA 16.09.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, sałata, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa grochowa /mąka pszenna, masło/ z ziemniakami i kiełbasą podwawelską na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem, masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, gruszka, dżem, herbata z cytryną
CZWARTEK 17.09.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pełnoziarnista pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, ziemniaki z masłem, schab pieczony w sosie /mąka pszenna, śmietana/, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną
PIĄTEK 18.09.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajecznica na maśle, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa szczawiowa z sałaty z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: naleśniki /mąka pszenna, mleko, jajko/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem /dieta bez mleka/, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 170
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.
PONIEDZIAŁEK 7.09.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: śliwka
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z ogórka kiszonego, kompot
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i białym serem lub dżemem, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 8.09.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, buraczki, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
ŚRODA 9.09.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa z fasolki /mąka pszenna, śmietana/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska z sosem pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, wafle ryżowe, nektarynka, herbata z cytryną
CZWARTEK 10.09.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną
PIĄTEK 11.09.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z białego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewką /jogurt naturalny/, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: zupa kalafiorowa z makronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkami, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
Strona 1 z 4
- start
- Poprzedni artykuł
- 1
- 2
- 3
- 4
- Następny artykuł
- koniec