Jadłospis 29.11. - 3.12.2021r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 657
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 29.11.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: drożdżówka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem, winogrono, herbata z cytryną
WTOREK 30.11.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz /mąka pszenna, śmietana/, ryż brązowy, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, herbata z cytryną
ŚRODA 1.12.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z kurczakiem, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 2.12.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet pieczony z kurczaka w sosie śmietanowo - serowym /mąka pszenna/, ziemniaki z masłem, buraczki , kompot
PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, chrupki kukurydziane, jabłko, herbata z cytryną
PIĄTEK 3.12.2021
ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, serek Almette , pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
Jadłospis 22.11. - 26.11.2021r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 610
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 22.11.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z sałaty lodowej z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i białym serem /jogurt naturalny/, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 23.11.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan, bułka pszenna /mąka pszenna/ z masłem i żółtym serem, woda niegazowana
OBIAD: krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
ŚRODA 24.11.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze kostno - jarzynowym, filet panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną
CZWARTEK 25.11.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, marchewka z wody z bułką tartą /mąka pszenna/, kompot
PODWIECZOREK: koktajl owocowy /śmietana, kefir/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 26.11.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
Jadłospis 8.11. - 12.11.2021r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 643
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 8.11.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/, jabłko, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 9.11.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, herbata z cytryną
ŚRODA 10.11.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem /dieta bez nabiału/, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
PIĄTEK 12.11.2021
ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, jajecznica na maśle , pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy
OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
Jadłospis 15.11. - 19.11.2021r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 628
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 15.11.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i miodem, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
WTOREK 16.11.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli wędzonej, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z indyka /mąka pszenna, jajko, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy
PODWIECZOREK: racuchy /mleko, mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, borówka amerykańska, herbata z cytryną
ŚRODA 17.11.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajko, ser biały/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem i kiełbasą drobiową, papryka, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 18.11.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: borówka amerykańska
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kaczki, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: serek na słodko /ser biały, jogurt naturalny/, wafle ryżowe, jabłko, herbata z cytryną
PIĄTEK 19.11.2021
ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: kalarepa, marchewka
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: szarlotka /mąka pszenna, jajko, śmietana, masło/, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
Jadłospis 2.11. - 5.11.2021r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 614
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
WTOREK 2.11.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i białym serem, mandarynka, mleko, herbata z cytryną
ŚRODA 3.11.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: borówka amerykańska
OBIAD: krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron świdry /mąka pszenna, jajko/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 4.11.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze kostno - jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: koktajl owocowy /śmietana, kefir/, wafle ryżowe, herbata z cytryną
PIĄTEK 5.11.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, serek śmietankowy, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa zacierkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana