JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 6.02.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: serek biały z jogurtem naturalnym /mleko/, chrupki kukurydziane, gruszka, herbata z cytryną

WTOREK 7.02.2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna, jajko/ na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana /mleko//, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /mleko/ , kompot

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, mandarynka, herbata z cytryną

ŚRODA 8.02.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki, ketchup, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem i jogurtem naturalnym /mleko/, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, pomidor, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 9.02.2023

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa krem z porów groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, ryż brązowy, sałata z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, jabłko, wafle ryżowe, herbata z cytryną

PIĄTEK 10.02.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: drożdżówki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /mleko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 30.01.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną

WTOREK 31.01.2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot 

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

ŚRODA 1.02.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, ser biały/ mleko//, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 2.02.2023

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD:  zupa marchewkowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, udko z kurczaka pieczone, ziemniaki, mizeria ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: budyń /mleko/ czekoladowy, chrupki kukurydziane, gruszk, herbata z cytryną

PIĄTEK 3.02.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, serek śmietankowy /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: pomidor koktajlowy, ogórek kiszony

OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 9.01.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną

WTOREK 10.01.2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: melon

OBIAD: zupa grochowa /mąka pszenna/ z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie/mąka pszenna, śmietana/, kasza gryczana, surówka z ogórka kiszonego, kompot 

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem /mleko/  i białym serem /mleko/, gruszka, herbata z cytryną

ŚRODA 11.01.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, ser biały/ mleko//, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 12.01.2023

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna, orzechy/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD:  zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, udko z kurczaka pieczone, ziemniaki, surówka Colesław, kompot owocowy

PODWIECZOREK: budyń /mleko/ czekoladowy, chrupki kukurydziane, winogrono, herbata z cytryną

PIĄTEK 13.01.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 16.01.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: serek biały z jogurtem naturalnym /mleko/, chrupki kukurydziane, gruszka, herbata z cytryną

WTOREK 17.01.2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, schab w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, ziemniaki, mizeria ze śmietaną /mleko/ , kompot

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, mandarynka, herbata z cytryną

ŚRODA 18.01.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z kurczakiem, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, pomidor, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 19.01.2023

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa krem z porów groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza jęczmienna, sałata z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, jabłko, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

PIĄTEK 20.01.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

 

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.

WTOREK  27.12.2022

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ na wywarze jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna/, ziemniaki z masłem, ogórek zielony ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, borówka amerykańska, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

ŚRODA 28.12.2022

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono, mus

OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z indyka /mąka pszenna, jajko/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, wafle ryżowe, herbata z cytryną

CZWARTEK 29.12.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka, sok owocowy

OBIAD:  zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, jajko, mleko/, mleko, winogrono, herbata z cytryną

 

 

 

PIĄTEK 30.12.2022

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan, truskawki

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i jajkiem na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, ser biały z jogurtem /mleko/ i szczypiorkiem, pomidor, jabłko, herbata z cytryną

 

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana