- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 0
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 12.04.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/, winogrono, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 13.04.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza Kuskus /mąka pszenna durum/, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, chrupki kukurydziane, gruszka, herbata z cytryną
ŚRODA 14.04.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, biały ser, jajko/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 15.04.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną , pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/, mleko, mandarynka, herbata z cytryną
PIĄTEK 16.04.2021
ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, gruszka, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 32
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.
PONIEDZIAŁEK 22.03.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z sałaty lodowej z ogórkiem, pomidorem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i miodem, gruszka, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 23.03.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy
PODWIECZOREK: serek śmietankowy /jogurt naturalny/, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, jabłko, herbata z cytryną
ŚRODA 24.03.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa jarzynowa z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, makaron świdry /mąka pszenna/ z białym serem, masłem i cukrem, surówka z marchewki, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, szynka wiejska, pomidor, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, mandarynka, herbata z cytryną
CZWARTEK 25.03.2021
ŚNIADANIE: owsianka /płatki owsiane/ z mlekiem, bułka grahamka z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa pomidorowa /mąka pszenna/ z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, jajko, mleko/ z cukrem pudrem, winogrono, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
PIĄTEK 26.03.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, jajko na twardo , pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek zielony, kalarepa
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: szarlotka /mąka pszenna, jajko, masło, śmietana/ z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 49
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 8.03.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, mandarynka, herbata z cytryną
WTOREK 9.03.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym /mąka pszenna, jajko, śmietana/, kasza Kuskus /pszenica durum/, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i białym serem /jogurt naturalny/, jabłko, herbata z cytryną
ŚRODA 10.03.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 11.03.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z indyka pieczony w sosie śmietanowo – serowym, ziemniaki z masłem, marchewka z wody z bułką tartą /mąka pszenna/, kompot
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, herbata z cytryną
PIĄTEK 12.03.2021
ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: bułeczki drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z marmoladą, winogrono, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 36
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 15.03.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb mąki pytlowej /mąka pszenna/ z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: murzynek /mąka pszenna, jajko, masło/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 16.03.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli /jogurt naturalny/, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z indyka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
ŚRODA 17.03.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbaska na ciepło, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, biały ser, jajko/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 18.03.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną , kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, wafle ryżowe, herbata z cytryną
PIĄTEK 19.03.2021
ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, gruszka, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 63
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 22.02.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/ z białym serem, mandarynka, herbata z cytryną
WTOREK 23.02.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli /jogurt naturalny/, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z grzankami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z indyka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
ŚRODA 24.02.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, biały ser, jajko/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 25.02.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną , kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, wafle ryżowe, herbata z cytryną
PIĄTEK 26.02.2021
ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana