- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 433
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 9.03.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą, kompot owocowy
PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, chrupki kukurydziane, mandarynka, herbata z cytryną
WTOREK 10.03.2020
ŚNIADANIE: płatki miodowo - orzechowe z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli /jogurt naturalny/, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, buraczki, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/ z białym serem lub owocami /dieta bezmleczna/, jabłko, herbata z cytryną
ŚRODA 11.03.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, sałata, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa grochowa /mąka pszenna, masło/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem, masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, mandarynka, dżem, herbata z cytryną
CZWARTEK 12.03.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pełnoziarnista pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, ziemniaki z masłem, schab pieczony w sosie /mąka pszenna, śmietana/, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkami, jogurt naturalny, herbata z cytryną
PIĄTEK 13.03.2020
ŚNIADANIE: mleko, bułka grahamka z masłem, jajecznica na maśle, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, kotlet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: ciasto kruche /mąka pszenna, jajko, masło, śmietana/ z owocami i z cukrem pudrem, kakao z mlekiem, mandarynka, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 389
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 2.03.2020
ŚNIADANIE: płatki miodowo – orzechowe z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa z fileta, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ryż, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy
PODWIECZOREK: serek śmietankowy /śmietana/, chrupki kukurydziane, winogrono, herbata z cytryną
WTOREK 3.03.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz z szynki wieprzowej /mąka pszenna, śmietana/, kasza kuskus /mąka pszenna durum/, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, jabłko, herbata z cytryną
ŚRODA 4.03.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, pomidor, ketchup, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa koperkowa z ryżem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajko, ser biały/ z masłem i cukrem, surówka z marchwi, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, szynka wieprzowa, pomidor, dżem, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 5.03.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasztet z Żurawiną, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa jarzynowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, ziemniaki z masłem, filet pieczony z kurczaka w sosie śmietanowo - serowym /mąka pszenna/, surówka Colesław /jajko, jogurt naturalny/, kompot
PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana/ /mus truskawkowy (dieta bez mleczna), wafle ryżowe, herbata z cytryną
PIĄTEK 6.03.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z białego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewką /jogurt naturalny/, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: biszkopt czekoladowy /mąka pszenna, jajko/z cukrem pudrem, jogurt naturalny, jabłko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Jacek Dziadkowiec
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 369
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 17.02.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa szynkowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot
PODWIECZOREK: drożdżówka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem (dieta bez mleka), jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 18.02.2020
ŚNIADANIE: płatki cynamonowe /mąka pszenna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa krem z brokułów /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym ze śmietaną i groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/, gulasz wieprzowy /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto dyniowe /mąka pszenna, jajko/, mleko, mandarynka, herbata z cytryną
ŚRODA 19.02.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, papryka, rzodkiewka, sałata lodowa, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/na wywarze jarzynowym z ziemniakami i śmietaną, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, jajko, mleko/ z cukrem pudrem, mleko, jabłko, herbata z cytryną
CZWARTEK 20.02.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, bułka grahamka z masłem, kiełbasa krakowska z fileta, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z czerwonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: galaretka porzeczkowa, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, bita śmietana, winogrono, herbata z cytryną
PIĄTEK 21.02.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek zielony
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem /dieta bez mleczna/ i cukrem pudrem, surówka z marchewki, kompot
PODWIECZOREK: ciasto szpinakowe /mąka pszenna, jajko/, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 399
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.
PONIEDZIAŁEK 24.02.2020
ŚNIADANIE: płatki cynamonowe /mąka pszenna, pełnoziarnista owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet panierowany z kurczaka /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z pora z jabłkiem i papryką /jajko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i białym serem lub dżemem, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 25.02.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryn
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /śmietana, mąka pszenna/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy
PODWIECZOREK: jabłko w cieście /mąka pszenna, jajko, mleko/ z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
ŚRODA 26.02.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, jajko na twardo, pomidor, ogórek kiszony, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa zacierkowa z ziemniakami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, masło/ z owocami, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 27.02.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa fasolowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną
PIĄTEK 28.02.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, ser żółty, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenne/ z kurczakiem, kompot
PODWIECZOREK: szarlotka /mąka pszenna, jajko, masło, śmietana/, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Jacek Dziadkowiec
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 409
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 10.02.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa grochowa /mąka pszenna, masło/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą, kompot owocowy
PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, chrupki kukurydziane, mandarynka, herbata z cytryną
WTOREK 11.02.2020
ŚNIADANIE: płatki miodowo - orzechowe z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli /jogurt naturalny/, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, fasolka z wody z bułką tartą /mąka pszenna, masło/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
ŚRODA 12.02.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, sałata, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z kiełbasą i ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem, masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, herbata z cytryną
CZWARTEK 13.02.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pełnoziarnista pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, ziemniaki z masłem, schab pieczony w sosie /mąka pszenna, śmietana/, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkami, jogurt naturalny, herbata z cytryną
PIĄTEK 14.02.2020
ŚNIADANIE: mleko, bułka grahamka z masłem, jajecznica na maśle, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, kotlet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, kakao z mlekiem, mandarynka, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
Strona 4 z 4
- start
- Poprzedni artykuł
- 1
- 2
- 3
- 4
- Następny artykuł
- koniec