jadłospis 18.09. - 22.09.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 156
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 18.09.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana -mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: drożdżówki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /mleko/ lub dżemem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, winogrono, herbata z cytryną
WTOREK 19.09.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: maliny
OBIAD: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki cielęce w sosie /mąka pszenna, śmietana - mleko/, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: serek waniliowy /ser biały, jogurt naturalny - mleko/, biszkopty /mąka pszenna, jajko/ jabłko, herbata z cytryną
ŚRODA 20.09.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki Krakus, pomidor, ketchup, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: truskawki
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z filetem z indyka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna żytnia/ z masłem /mleko/, szynka drobiowa, rzodkiewka, winogrono, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 21.09.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, jęczmienna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wieprzowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa porowa /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym z ziemniakami, pulpety /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 22.09.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasta jajeczna /jajko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: galaretka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, truskawki, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 11.09. - 15.09.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 154
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 11.09.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wieprzowa, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, mleko, jajko/z masłem /mleko/ i miodem, mleko, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 12.09.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: borówka amerykańska
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna, jajko/ na wywarze jarzynowym, potrawka drobiowa /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza gryczana, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: budyń czekoladowy /mleko/, maliny, biszkopty /mąka pszenna, jajko/ herbata z cytryną
ŚRODA 13.09.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajka, ser biały /mleko//, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bulka grahamka z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, pomidor, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 14.09.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: zupa krem marchewkowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kaczki, ziemniaki, mizeria ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, maliny, herbata z cytryną
PIĄTEK 15.09.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy
OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, nektarynka, mleko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 1.09.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 139
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PIĄTEK 1.09.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA jabłko
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, mleko, jajko/ z białym serem /mleko/ i cukrem lub jabłkiem /dieta bez laktozy/, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, rzodkiewka, nektarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 4.09. - 8.09.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 150
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 4.09.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, winogrono, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 5.09.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, rzodkiewka, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, kasza jęczmienna, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, jabłko, herbata z cytryną
ŚRODA 6.09.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki tarczyński, ketchup, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem /mleko/ i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna, żytnia/ z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, winogrono, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 7.09.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: nektarynka
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z indyka w sosie śmietanowo – serowym /mąka pszenna, mleko//, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy
PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana - mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 8.09.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka, kalarepa
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 31.07.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 173
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 31.07.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA jabłko
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, szynka drobiowa, rzodkiewka, nektarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana