jadłospis 4.09. - 8.09.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 169
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 4.09.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, winogrono, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 5.09.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, rzodkiewka, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, kasza jęczmienna, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, jabłko, herbata z cytryną
ŚRODA 6.09.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki tarczyński, ketchup, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem /mleko/ i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna, żytnia/ z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, winogrono, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 7.09.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: nektarynka
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z indyka w sosie śmietanowo – serowym /mąka pszenna, mleko//, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy
PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana - mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 8.09.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka, kalarepa
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 1.09.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 155
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PIĄTEK 1.09.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA jabłko
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, mleko, jajko/ z białym serem /mleko/ i cukrem lub jabłkiem /dieta bez laktozy/, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, rzodkiewka, nektarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 24.07. - 28.07.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 188
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 24.07.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, mleko, nektarynka, herbata z cytryną
WTOREK 25.07.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: nektarynka
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna, jajko/ na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną
ŚRODA 26.07.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wieprzowa, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajka, ser biały /mleko//, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, pomidor, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 27.07.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: zupa krem marchewkowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana /mleko//, ziemniaki, mizeria ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, mleko, jajko/z masłem /mleko/ i białym serem /mleko/, jabłko, herbata z cytryną
PIĄTEK 28.07.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto kakaowe /mąka pszenna, jajko/, nektarynka, mleko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 31.07.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 187
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 31.07.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA jabłko
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, szynka drobiowa, rzodkiewka, nektarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 17.07. - 21.07.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 200
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 17.07.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, winogrono, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 18.07.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, kasza jęczmienna, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, jabłko, herbata z cytryną
ŚRODA 19.07.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z kurczakiem, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 20.07.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: nektarynka
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana – mleko//, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy
PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana - mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 21.07.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, serek śmietankowy /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka, kalarepa
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana