jadłospis 8.05. - 12.05.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 233
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 8.05.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana -mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto kakaowe /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 9.05.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, pulpety /mąka pszenna, jajko, śmietana /mleko// w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, sałata ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, jabłko, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
ŚRODA 10.05.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna, jajko/ na wywarze jarzynowym, filet panierowany z Miruny /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: wafle ryżowe z dżemem, mleko, jabłko, herbata z cytryną
CZWARTEK 11.05.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, jęczmienna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka pieczony w sosie śmietanowym /mąka pszenna, śmietana /mleko//, ziemniaki, buraczki , kompot
PODWIECZOREK: chałka / mąka pszenna, mleko, jajko/ z masłem /mleko/ z białym serem /mleko/, jabłko, herbata z cytryną
PIĄTEK 12.05.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, serek śmietankowy /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan, woda niegazowana /wycieczka/
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot,
Wycieczka: kiełbasa zwyczajna, ketchup, bułka pszenna, sok owocowy
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, rzodkiewka, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 2.05. - 5.05.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 227
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
WTOREK 2.05.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa grochowa z ziemniakami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot
PODWIECZOREK: budyń czekoladowy /mleko/, gruszka, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
CZWARTEK 4.05.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
PIĄTEK 5.05.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: kalarepa, marchewka
OBIAD: zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /mleko/, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, gruszka, mleko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 11.04. - 14.04.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 239
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
WTOREK 11.04.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, mleko, jajko/, mleko. gruszka, herbata z cytryną
ŚRODA 12.04.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa grochowa z ziemniakami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, jabłko, wafle ryżowe, herbata z cytryną
CZWARTEK 13.04.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa krem pieczarkowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, schab pieczony w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, ziemniaki, sałata ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, jajko, mleko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny /mleko/, jabłko, herbata z cytryną
PIĄTEK 14.04.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa z fasolki szparagowej z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe z białym serem /mąka pszenna, jajko, mleko/, gruszka, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 24.04. - 28.04.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 289
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 24.04.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z pora /jajko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 25.04.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: wafle ryżowe z dżemem, mleko, jabłko, herbata z cytryną
ŚRODA 26.04.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajko, ser biały/ mleko//, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 27.04.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, udko z kurczaka pieczone, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, gruszka, herbata z cytryną
PIĄTEK 28.04.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, kotlecik rybny panierowany z Morszczuka /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 3.04. - 7.04.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 259
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 3.04.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 4.04.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, kasza jęczmienna, surówka Colesław /jajko/, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
ŚRODA 5.04.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajko, ser biały/ mleko//, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 6.04.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, udko z kurczaka pieczone, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy
PODWIECZOREK: budyń /mleko/ czekoladowy, chrupki kukurydziane, jabłko, herbata z cytryną
PIĄTEK 7.04.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, serek śmietankowy /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: pomidor koktajlowy, ogórek kiszony
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana