JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 10.05.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną

WTOREK 11.05.2021

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, herbata z cytryną

ŚRODA 12.05.2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb graham z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ zabielany /mąka pszenna, śmietana/ z ziemniakami i jajkiem na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z kurczakiem, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 13.05.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD:  zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną, pieczeń rzymska w sosie /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, surówka z sałaty lodowej, z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: wafle ryżowe z dżemem, winogrono, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

PIĄTEK 14.05.2021

ŚNIADANIE: mleko, chleb graham z masłem, pasta z białego sera /jogurt naturalny/ ze szczypiorkiem i rzodkiewką , pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy

OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: galaretka owocowa, jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

WTOREK 4.05.2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i białym serem /jogurt naturalny/, gruszka, herbata z cytryną

ŚRODA 5.05.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, winogrono, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

CZWARTEK 6.05.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z indyka pieczony w sosie śmietanowo – serowym, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, wafle ryżowe, herbata z cytryną

 

 

 

PIĄTEK 7.05.2021

ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, serek śmietankowy, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka, kalarepa

OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: bułeczki drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z marmoladą, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 12.04.2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/, winogrono, mleko, herbata z cytryną

WTOREK 13.04.2021

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza Kuskus /mąka pszenna durum/, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, chrupki kukurydziane, gruszka, herbata z cytryną

ŚRODA 14.04.2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, biały ser, jajko/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 15.04.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD:  zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną , pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/, mleko, mandarynka, herbata z cytryną

PIĄTEK 16.04.2021

ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, gruszka, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 26.04.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb mąki pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną

WTOREK 27.04.2021

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli /jogurt naturalny/, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa krem z porów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza Kuskus /mąka pszenna Durum/, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: budyń czekoladowy /mleko/, chrupki kukurydziane, jabłko herbata z cytryną

ŚRODA 28.04.2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb graham z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, biały ser, jajko/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 29.04.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD:  zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną , udko pieczone, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: naleśniki /mąka pszenna, mleko, jajka/ z dżemem, mleko, mandarynka, herbata z cytryną

PIĄTEK 30.04.2021

ŚNIADANIE: mleko, chleb graham z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, gruszka, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana